Goed te Reables

Goed te Reables

Nu ben je halverwege de prachtige oude Ooidonkdreef met knotsige oude van meer dan 300 jaar oud. 
Rechts voor je ligt de boerderij “Goed te Reables” waar de jeneverstokerij van het kasteel was ondergebracht. Die kwam tot stand op initiatief van della Faille begin 17e eeuw. Deze boerderij maakt nog steeds deel uit van het domein Ooidonk.
Hier werd in 2004 De duistere diamant gefilmd. Een Vlaamse film gebaseerd op het gelijknamige Suske en Wiske stripverhaal van Willy Vandersteen. Céline Verbeek vertolkte de rol van Wiske. Céline is nu beter bekend als Keelin in de Nachtwachtreeks van studio100.


Het is hier in de dreef dat de prinses Treesje van de oude linden hoorde dat er iets vreselijk zou gebeuren met de oude bomen. Tovernaar Triffonix had al een lindeboom gekapt om er een toverharp van te maken. Met die toverharp zou hij kinderen betoveren om hem volgen…
Uit het verhaal de toverharp. (gratis te downloaden op www.Kriooltjes.be of op de Apple bookstore)

UITKIJK TIP: Weet je wat? Een tijdje geleden heb ik hier een Kriooltje gezien. Hij vloog net in zijn schuilplaats in één van de bomen met witte strepen hier aan de bank. Help je zoeken? Je moet wel naar boven kijken. Je kan zijn voordeurtje zien.


OPDRACHT. Stap nu tot aan het eind van de dreef, tot net voor het grote hekken van het domein van het kasteel.

Indien je niet op deze plaats bevindt, kan je via deze knop de route tot hier vinden met Google.