Poort Kasteeldomein

Poort Kasteeldomein

Rond 1870 werden deze 2 bevallige torentjes gebouwd als nieuwe hoofdingang van het domein. Het domein kan afgesloten worden door een imposant smeedijzeren hek.

Links van deze 2 torentjes zie je het oude koetshuis van het kasteel. Deze is nu een gezellige brasserie geworden.
Om een mooi zicht te hebben op het kasteel kan je best de prachtige Franse tuin van het kasteel bezoeken. (Raadpleeg de site van het kasteel om de openingsuren te kennen.)
 
Een mooi zicht op het kasteel heb je ook aan “de drie buizen” We maken daarvoor even een tussenstop via de Montmorrencydreef. Ga het baantje aan je linkerkant in, tussen het koetshuis en linker torentje.

Een van de bekendste bewoners van het kasteel was Philippe de Montmorrency, Graaf van Horne. Hij werd in in 1568 onthoofd op de grote markt in Brussel.


Het is ook Philippe de Montmorrency, of Fiffi voor de vrienden, dat Quinten en Marius in het boek “De Kriooltjes en het verschrikkelijke leiemonster” ontmoeten aan het blauwe poortje.

Wist je ook dat Els de conciërge in het linker torentje woont. Het is zij die Quinten en Laender op een avondlijke fietstocht onderschept.


OPDRACHT. We gaan nu even naar de 3 buizen. Ga het kaseien baantje in, links van het torentje… onder een poortje door, tot het einde van de kasseien. (verder mag je niet) Daar krijg je een prachtig zicht op het Kasteel.

Indien je niet op deze plaats bevindt, kan je via deze knop de route tot hier vinden met Google.